Sonntag, 24. Juni 2012

Gewinnspiel: Sweet Summer


Sweet Summer





In diesem Zuge suche ich doch nochmal mein erst vor kurzem gebackenen Lime Cupcake heraus.


Ich backe sehr viel mit englischen Rezepten, deshalb ist dieses ebenfalls in Englisch:


1 cup all purpose flour
3/4 cup self-rising flour 
1/2 cup (1 stick) unsalted butter, room temperature
1 1/4 cup sugar
2 large eggs
2 1/2 tablespoons fresh lime juice
1 tablespoon finely grated lime peel
3/4 cup buttermilk
(1/4 teaspoon neon-green food coloring)


Tipp:
*Falls du kein self-rising flour bekommst, nimm 1 Cup normales Mehl + 1 1/4 tsp. Backpulver + 1/8 tsp. Salz
*Falls du keine Buttermilch hast, nimm max 1 Cup Milch und 1 tbsp. Zitronensaft oder Weißen Essig.

Preheat oven to 350 degrees. Line muffin pan with paper liners.

Whisk both flours in medium bowl. Beat butter in large bowl until smooth. Add sugar; beat to blend.

Beat in eggs 1 at a time, then next 3 ingredients (batter may look curdled).

Beat in flour mixture in 3 additions alternately with buttermilk in 2 additions.

Spoon scant 1/3 cup batter into each liner. Bake until tested inserted comes out clean, 20 to 25 minutes.

Cool 10 minutes. Remove from pan; cool.

FROSTING

1 8-ounce package cream cheese, room temperature
1 1/2 cups powdered sugar
1/2 cup (1 stick) unsalted butter, room temperature
1 tablespoon finely grated lime peel
1/2 teaspoon vanilla extract.


Beat all ingredients in medium bowl until smooth. Spread over cupcakes. 




Super lecker, einfach ausprobieren und den Sommer auf der Zunge genießen!






Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen