Samstag, 27. Oktober 2012

Crunchie Sticky Banoffee Pie


Vor ein paar Wochen habe ich Donal Skehan entdeckt. Er hat eine eigene Kochsendung auf RTÉ One und schon 3 Bücher veröffentlicht. Leider gibt es die Sendung bis jetzt nur auf Englisch. Ein sehr sympathischer Typ mit tollen und einfachen Rezepten. In der Episode 2- Friends For Dinner macht er einen super leckeren Nachtisch und den MUSSTEN wir einfach ausprobieren. Banane - Karamell - Sahne - Crunchy Schokoriegel ... muss ich mehr sagen?



Crunchie Sticky Banoffee Pie

297g can condensed milk (oder direkt karamellisierte Kondesmilch kaufen)
230g digestive biscuits, about 16 crushed finely
115g butter, melted
3 bananas
250ml of cream
3 crunchie bars, roughly chopped

In a small high sided pot, cover the tin and boil the unopened can of condensed milk for 2 hours, keep an eye on it making sure the water level is always above the top of the can.

While the can is boiling, prepare the base of the pie.

Mix together the crushed digestive biscuits with the melted butter until they are combined and then spread the mixture evenly over the base of a 18cm cake tin with a removable base.

Cover and chill for 2 hours in the fridge.

When the can has finished boiling remove from the water and allow to cool. When the can is cool to the touch, open and spread the caramelised condensed milk over the biscuit base.

Slice the bananas evenly and arrange over the caramel.

Whip the cream until it is just about stiff and spread on top of the bananas.

Sprinkle the crunchie bar over the top of the cream as artistically as you feel necessary!

Cover and refrigerate until you are ready to serve.




Lecker, Lecker, Lecker! Zu den Kalorien muss ich nichts sagen. ;) Es ist beim herstellen und aufschneiden eine sehr klebrige Angelegenheit und wirklich eine  Sauerei. Aber es lohnt sich wirklich. Einfach ausprobieren und genießen. Allerdings sollten es genügend Personen sein, da man allerhöchstens 2 kleine Stücke schafft. 

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